Alarm İzleme Merkezi Açmak İsteyen Özel Güvenlik Şirketi Ne Yapmalıdır?
Alarm izleme merkezi kuracak özel güvenlik şirketleri Valilikten faaliyet izni almak zorundadır.

5188 Sayılı Kanun Kapsamındaki Ateşli Silahlar Ne Şekilde Temin Edilir?
•Komisyonun kararı üzerine, Özel güvenlik izni verilen kişi veya tesise Valilikçe ateşli silah alma yetkisi verilir.
•Ateşli silahlar, özel güvenlik birimlerinin fazla silahlarından, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç fazlası, standart dışı, zor alım yoluyla ele geçen silahlarından, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'ndan veya genel hükümlere göre temin edilir.


Özel Güvenlik Eğitim Kurumlarında, Şirketlerinde ve Birimlerinde Ateşli Silahlar Ne Şekilde Muhafaza Edilir?
•Ateşli silahların, bunların fişek ve tesisatlarının özel oda, kasa veya demir kuşaklı ve takviye kilitli dolaplarda muhafaza edilmesi zorunludur.
•Bunların muhafazasından özel güvenlik izni verilen kişi veya kuruluş yetkilileri sorumludur.


Özel güvenlik üniforma kataloğu nasıl ücretlendiriliyor ve ücreti hangi hesaba yatırılıyor?
Katalogda şirketin kullanacağı logo, arma vb. yakın çekim olarak tek sayfaya, kıyafetler ise her sayfaya bir cephe olmak üzere dört cepheden çekilir. Logo, arma vb. sayfa başına 5 (beş) TL ve kıyafetler ise her dört cephesi(dört sayfa) 5(beş) TL. olarak ücretlendirilir.
Halk Bankası Gölbaşı Şubesi Polis Akademisi 80000014 nolu hesaba elden veya EFT yoluyla yatırabilirsiniz.


Özel Güvenlik Görevlilerinin Giyeceği Üniforma ve Kullanacağı Teçhizat Nasıl Belirlenir, Herhangi Bir Sınırlama Var mıdır?
Üniforma ve üniformayı tamamlayan unsurlar ve teçhizat;
•Özel güvenlik birimlerince belirlendikten sonra, Komisyonun onayına sunulur. Üniformada şirketi tanıtıcı isim, işaret veya logo bulunur.
•Özel güvenlik şirketlerince kullanılacak üniforma ve üniformayı tamamlayan unsurlar ile teçhizat İçişleri Bakanlığınca onaylanır.
•Özel güvenlik görevlilerinin giyeceği üniforma ve üniformayı tamamlayan diğer unsurlar, Türk Silahlı Kuvvetleri ve genel kolluk kuvvetleri ile kanunlarla kurulan özel kolluk kuvvetlerinde kullanılan renk, biçim ve motifte olamaz.

Özel güvenlik üniforma kataloğuna fotoğraf ilave edilebilir mi?
Onaylanmış olan kataloga farklı tarihli ek veya ilave yapılmamaktadır. Katalogun yeniden hazırlanması gerekmektedir.


Özel Güvenlik Birimi Nedir?
Kişi, kurum veya kuruluşun güvenliğini sağlamak üzere, kendi bünyesinde kurulan birime özel güvenlik birimi denir.


Özel Güvenlik Birimi Olan Kişi, Kurum veya Kuruluş Ayrıca Güvenlik Hizmetini Başka Bir Şirkete Gördürebilir mi?
Kişi, kurum veya kuruluşun bünyesinde Özel güvenlik birimi kurulmuş olması, Özel güvenlik şirketinden koruma ve güvenlik hizmeti satın alınmasına mani değildir.


Özel Güvenlik Birimlerinde İstihdam Edilen Personel İçin Bildirim Zorunluluğu Var mı?
Özel güvenlik birimlerinde istihdam edilen Özel güvenlik görevlilerinin listesi ve Özel güvenlik mali sorumluluk sigortası poliçelerinin birer sureti, personelin göreve başladığı tarihten itibaren on beş gün içinde Valiliğe verilir.


Özel Güvenlik Mali Sorumluluk Sigortasını Yaptırmadan Özel Güvenlik Görevlisi İstihdam Edenler Ne Şekilde Cezalandırılır?
Özel güvenlik malî sorumluluk sigortasını yaptırmadan Özel güvenlik görevlisi istihdam eden kiş; kurum, kuruluş veya şirketlerin yöneticileri istihdam ettikleri her kişi için yüzelli gün adlî para cezası ile cezalandılır.


Çalışma İzni olmayan Kişileri Özel Güvenlik Görevlisi Olarak İstihdam Edenler Ne Şekilde Cezalandırılır?
Özel güvenlik görevlisi olarak istihdam eden kişi, kurum, kuruluş veya şirketlerin yetkilileri, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Bu kişilerin silâhlı olarak çalıştırılmış olması hâlinde, verilecek ceza bir kat artırılır.
Bu suçun bir tüzel kişinin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi hâlinde ayrıca bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur.


İzin Almadan Özel Güvenlik Birimi Oluşturanlar Ne Şekilde Cezalandırılır?
İzin almadan özel güvenlik birimi oluşturan kişi, kurum ve kuruluşların yöneticileri üç aydan bir yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.


Özel Güvenlik İznini Almadan Özel Güvenlik Görevlisi İstihdam Edenler Ne Şekilde Cezalandırılır?
Özel güvenlik iznini almadan özel güvenlik görevlisi istihdam eden kişiler veya kuruluşların yöneticileri üç aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.


Yönetmelik değisikliği ile sekli değiştirilen özel güvenlik kimlik kartları ne zaman dağıtılacak?
Yeni özel güvenlik kimlik kartlarının basımı ile ilgili çalışmalar devam ettiğinden, mevcut kimlik kartları ile çalışlmaya devam edilmektedir. Çalışmalar tamamlandığında ilgililere gerekli duyuru yapılacak olup, eski kimlik kartı ile çalışan özel güvenlik görevlilerinin çalışmaya devam edebilmeleri için il Emniyet Müdürlüğüne bağlı olan Özel Güvenlik Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri ve kimlik kartlarının yenisi basıldığında eski kimlik kartlarını değiştirmeleri gerekecektir.


Özel güvenlik ile ilgili istatistiki bilgilere nasıl ulaşabilirim?
Özel güvenlik ile ilgili istatistiki bilgilere www.ozelguvenlik.pol.tr/Teskilat/GenelTeskilatIstatistik.aspx internet web sayfasından ulaşabilirsiniz.


Özel Güvenlik yenileme Eğitimine en son ne zaman müracaat edilebilir?
Yenileme eğitimine her zaman müracaat edilebilir. Ancak, işlemlerin zamanında tamamlanabilmesi açısından kimlik kartının son geçerlilik süresinin dolmasına bir yıl süre kala özel güvenlik görevlileri yenileme eğitimlerine müracaat edebileceklerdir.


Özel güvenlik silahsız kimlik kartı olanlar yenileme eğitiminde silahlı eğitim alarak silahlı kimlik kartı alabilirler mi?

Özel güvenlik temel eğitim sertifikası ve kimliği silahsız olan bir özel güvenlik görevlisi sertifika ve kimliğin geçerlilik süresi sonunda yenileme eğitimi alacağı aşamada yenileme eğitimini silahlı olarak almak istemesi halinde; yenileme eğitimi için belirlenen 50 saat eğitim ile birlikte 20 saat silah bilgisi ve atış eğitimini alabilecek ve silahsız yenileme sınavına girecektir. Yenileme eğitim sertifikasını aldıktan sonra bir sonraki tarihte yapılacak olan temel eğitim silah sınavına katılacaktır. Ayrıca, silahsız yenileme eğitimi sertifikası ve kimliği alındıktan sonra silah eğitimi alınmak istenmesi durumunda ise, 20 saat silah bilgisi ve atış dersi alınarak bir sonraki tarihte yapılacak temel eğitim silah sınavına katılacaktır. Her iki durumda da silah sınavında başarılı olunması halinde sertifika ve kimlik kartı silahlıya çevrilecektir. Bu kişilere ayrıca 10 saatlik silahlı yenileme eğitimi aldırılmayacaktır

Genel Kolluk Kuvvetlerinden ve MİT teşkilatından emekli olanlar ile en az 5 yıl bu görevlerde fiilen çalıştıktan sonra kendi istekleriyle görevden ayrılanlar ve Özel Güvenlikle ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun olanlar yenileme eğitimi alacaklar mı? 5188 Sayılı Kanunun Uygulanmasına ilişkin Yönetmeliğin 34’üncü maddesi “Özel güvenlik görevlileri ile yöneticiler kimlik kartlarının yenilenebilmesi için beş yılda bir yenileme eğitimi alır.” hükmüne amirdir.


Yenileme eğitimini tamamladıktan sonra yapılacak olan kimlik kartı müracaatında sağlık raporu almak gerekli midir?
5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına ilişkin Yönetmeliğin 34’üncü maddesi hükmünce kimlik kartlarının yenilenebilmesi için beş yılda bir yenileme eğitimi alınması ve güvenlik soruşturmasının olumlu olması gerekmektedir, sağlık raporu alınması gerekmemektedir.


Özel Güvenlik Görevlilerinin Devlet Kurumlarında istihdam edilmesine (kadro verilmesi) ilişkin her hangi bir çalışma var mı?
Özel Güvenlik Görevlilerinin istihdam şekilleri bağlı bulundukları kurumun inisiyatifinde olup Başkanlığının bu konuda görev, yetki ve sorumluluğu bulunmamaktadır.


İşlenen bir suç nedeniyle hapis veya para cezası almış olanlar silah ruhsatı alabilir mi?
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun ve uygulanmasına ilişkin 91/1779 sayılı Yönetmelik’in ilgili maddelerine göre silah ruhsatı verilmeme nedeni işlenen suçlara ilişkin mahkûmiyetler olup, bunların silah ruhsatı verilmesine engel teşkil edip etmediği hususu silah ruhsatı vermeye yetkili mülki amirliklerce değerlendirilmektedir. Bunun için ilgili mahkeme/savcılık kararıyla birlikte ikamet edilen yerin mülki amirliğine başvurulması gerekmektedir.
SAYFA DEVAM 1-2-3-4-5-6-7