Özel Güvenlik Görevlileri Ne Zaman Mülki İdare Amiri ve Genel Kolluk Amirinin Emrine Girmektedirler?
Özel güvenlik kapsamında korunan ve güvenliği sağlanan yerlerde can ve mal güvenliğinin ciddi şekilde tehlikeye düştüğü veya düşeceği anlaşıldığında, mülki idare amirleri genel kolluğu görevlendirir. Bu takdirde özel güvenlik görevlileri mülki idare amiri ve genel kolluk amirinin emrine girer.

Özel Güvenlik Görevlileri Nerelerde Silahlı Olarak Görev Yapamazlar?
•Özel toplantılarda,
•Spor müsabakalarında,
•Sahne gösterileri ve benzeri etkinliklerde silahlı olarak görev yapamazlar,
•Eğitim ve öğretim kurumlarnda, sağlık tesislerinde, talih oyunları işletmelerinde, içkili yerler.


Kimlik Kartını Başkasına Kullandıran, Özel Güvenlik Görevlisi Nasıl Cezalandırılır?
•Bin Türk Lirası idarî para cezası verilir.
•Bu kişilerin çalışma izni valilikçe iptal edilir.
•Bu kişiler bir daha özel güvenlik görevlisi olamazlar.


Atesli Silahını Kanuna Aykırı veya Görev alanı dışında Kullanan Özel Güvenlik Görevlisi Nasıl Cezalandırılır?
•Bin Türk Lirası idarî para cezası verilir.
•Bu kişilerin çalışma izni valilikçe iptal edilir.
•Bu kişiler bir daha özel güvenlik görevlisi olamazlar.

Özel Güvenlik Görevlilerince Kamuya Açık Alanlarda Yapılan Aramalarda Yakalanan Kişi(ler) veya El Konulan Madde veya Cisimlere Ne Gibi Bir işlem Yapılmaktadır?
Arama sırasında yakalanan kişi(ler) veya el konulan madde veya cisimler, yasal işlem yapılmak üzere bir tutanakla genel kolluğa teslim edilir.


Özel Güvenlik Görevlileri “Özel Güvenlik” İbaresi Yazılı Yeleği Ne Zaman Giyerler?
Özel güvenlik görevlileri; Gece görevinde, spor müsabakalarında, konser ve sahne gösterilerinde üniformanın üzerine, arkasında ışığı yansıtan “özel güvenlik” ibaresi yazılı yeleği giyerler.


Özel güvenlik görevlileri görevli iken kullandıkları silahları görev dışında taşıyabilirler mi?
Ayrıca ruhsatlı silah alabilirler mi?
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte özel güvenlik görevlilerinin görevli silahları görev alanı dışında veya görevli değilken taşıyamaz ve kullanamazlar.
Silah taşıma veya bulundurma ruhsatı alabilmek için 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun ve ilgili mevzuatta silah taşıma veya bulundurma ruhsatı almak için aranan şartlara haiz olunması durumunda ruhsatlı silah alınabilmektedir. Ancak özel güvenlik görevlileri olmaktan dolayı taşıma ruhsatı almak mümkün değildir.


Özel Güvenlik Görevlileri Güvenlik ve Koruma Hizmeti Dışında Baska Bir İşte Çalıştırılabilir mi?
Çalıştırılması Durumunda Ne Olur?
5188 sayılı Kanunun “Görev Dışında Çalıştırma Yasağı” başlıklı 16’ncı maddesinde “Özel güvenlik personeli, Kanunda belirtilen koruma ve güvenlik hizmetleri dışında başka bir işte çalıştırılamaz” denilmektedir. Bu hükme aykırı hareket eden Şirketin adı adresi ve hizmet vermiş olduğu yerin ilgili il Valiliğine veya Bakanlığımıza yazılı olarak bildirilmesi halinde, Kanunun 20’nci maddesi € bendi “Özel güvenlik görevlisini koruma ve güvenlik hizmetleri dışında başka bir işte çalıştıran kişi, kurum ve kuruluşlara her eylemleri için bin Türk Lirası,” hükmü çerçevesinde cezai işlem uygulanabilecektir.
SAYFA DEVAM 1-2-3-4-5-6-7